Ambulant jongerenwerker gezocht 32-36 uur per week

Ambulant jongerenwerker gezocht 32-36 uur per week

SOJS is volop in ontwikkeling en daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste ambulant jongerenwerker.

Wie zijn wij?
Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) bestaat al sinds 1968 en richt zich op alle Sliedrechtse kinderen en jongeren van 8 t/m 26 jaar. De stichting wordt bestuurd door een jongerenzelfbestuur en is gehuisvest in jongerencentrum Elektra. In en buiten het jongerencentrum vinden er tal van recreatieve- en educatieve jongerenactiviteiten plaats. Hiernaast houden de jongerenwerkers samen met een zestigtal vrijwilligers poppodium Elektra draaiende. Ook zet SOJS zich in voor het minimaliseren van overlast én bij de organisatie van diverse sportieve en culturele activiteiten in de wijken.

Wat verwachten wij van jou?
Als ambulant jongerenwerker maak je deel uit van een vijfkoppig team. Je legt als jongerenwerker contact met de jongeren in de wijk en draagt bij aan hun ontwikkeling door hen te coachen, begeleiden en motiveren. Je houdt je bezig met zowel de voorbereiding als de uitvoering van de activiteiten en projecten die aan deze ontwikkeling bijdragen. Als ambulant jongerenwerker weet je waar er overlast plaatsvindt en door interventie- en interactie met de wijk zorg je voor een verbetering van het klimaat in de wijk. Voor zowel de doelgroep als ketenpartners ben jij het directe aanspreekpunt en geef je invulling aan de gevraagde inzet. Daarnaast draag je zorg voor een goede registratie en verantwoording van je werk.

Wie ben jij?
Ben jij creatief, resultaatgericht, innovatief, met een hart voor jongeren en heb je zicht op de ontwikkelingen in de samenleving? Ben jij iemand die jongeren kan activeren, de vraag achter de vraag kan ontdekken, en dit kan omzetten in actie? Ben jij een doener en durf jij verantwoordelijkheid te nemen?

De juiste persoon voldoet aan de volgende functie-eisen en competenties:

• Je hebt minstens een afgeronde en relevante opleiding op MBO4-niveau zoals sociaal werk;
• Je bent iemand die makkelijk op (groepen) jongeren afstapt;
• Je bent positief ingesteld, spreekt de ‘taal’ van je doelgroep en bent in staat goed je grenzen aan te geven;
• Je kunt goed hulpvragen signaleren en analyseren;
• Je bent iemand die bereid is om in avonduren en weekenden te werken;
• Je hebt het vermogen om de behoeften van jongeren te vertalen naar projecten en activiteiten;
• Je hebt affiniteit met sport en cultuur;
• Je bent op de hoogte van de maatschappelijke ontwikkelingen en de jeugdproblematiek;
• Je kunt makkelijk contacten opbouwen en onderhouden met maatschappelijke partners en participeert in de overleggen met ketenpartners;
• Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
• Je bent stressbestendig en kan goed zelfstandig werken;
• Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
• Je bent woonachtig binnen een straal van 50 km.

Wat kun je van ons verwachten?
Een dynamische jonge werkomgeving waar je alle ruimte krijgt om je functie tot een succes te maken. Aanstelling per direct. De intentie is dat, als de samenwerking van beide kanten prettig verloopt, het contract voor onbepaalde tijd wordt verlengd. Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Sociaal Werk.

Interesse?
Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature, stuur dan uiterlijk voor 8 mei 2019 je CV met motivatie naar bestuur@sojs.nl t.a.v. Nathalie Verhoef (secretaris). Bij voldoende potentiële kandidaten wordt de vacature eerder gesloten. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jordi Melkert op telefoonnummer 0184-414273.