Over SOJS

Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) bestaat al sinds 1968 en richt zich op alle Sliedrechtse kinderen en jongeren van 8 t/m 26 jaar. De Stichting wordt bestuurt door een jongerenzelfbestuur en houdt kantoor in het pand van haar jongerencentrum Elektra te Sliedrecht.
Het professionele team van SOJS bestaat uit de jongerenwerkers Manuelle Lekkerkerker en assistent jongerenwerker Jordi Melkert. Zij worden bijgestaan door weekendbeheerder Martijn de Vaal. Onze jongerenwerkers zijn verantwoordelijk voor de jongeren van 16 – 26 jaar en houden zich onder andere bezig met: ambulant jongerenwerk, organiseren van (sport)activiteiten binnen en buiten het jongerencentrum Elektra, opvangen van jongeren in het jongerencentrum, coördinatie van de werkgroepen en Poppodium Elektra en de jongerenhulpverlening
Sinds 1 oktober 2013 is het team versterkt door combinatiefunctionaris Cas Besamusca. Cas zorgt voor de activering van jeugd tussen de 8-14 jaar op de gebieden Sport en Cultuur . Er worden diverse leuke activiteiten georganiseerd op deze twee gebieden. Ook wordt er aangesloten worden bij bestaande projecten. Om zo veel mogelijk jeugd in beweging te krijgen en enthousiast te maken voor cultuur wordt er vaak de samenwerking gezocht worden met scholen, verenigingen, musea of ander mogelijk betrokken organisaties op Sport en Cultuur gebied.