Vacature Allround jongerenwerker SOJS

Allround jongerenwerker
voor 32 – 36 uur per week

SOJS is op zoek naar een enthousiaste allround jongerenwerker.

Wie zijn wij? Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) bestaat sinds 1968 en richt zich op alle Sliedrechtse kinderen en jongeren van 6 t/m 26 jaar. De stichting wordt bestuurd door een  vrijwillig bestuur en is gehuisvest in jongerencentrum Elektra. In en buiten het jongerencentrum vinden er tal van recreatieve- en educatieve jongerenactiviteiten plaats. Hiernaast houden de allround jongerenwerkers samen met een zestigtal vrijwilligers en weekendbeheerders poppodium Elektra draaiende. Tevens zet SOJS zich in voor het minimaliseren van overlast én bij de organisatie van diverse sportieve en culturele activiteiten in de wijken.

Wie ben jij? Je bent creatief, resultaatgericht, innovatief, met een hart voor jongeren en hebt zicht op de ontwikkelingen in de samenleving. Je bent iemand die jongeren kan activeren, de vraag achter de vraag kan ontdekken en dit kan omzetten in actie. Je bent een doener en durft verantwoordelijkheid te nemen. 

Verder voldoe je aan de volgende functie-eisen en competenties:

 • Je hebt minimaal HBO werk– en denkniveau in de richting van SPH, MWD, CMV of Pedagogiek.
 • Je hebt affiniteit met Sport en Cultuur.
 • Je bent een netwerker die beschikt over kennis van de sociale kaart.
 • Je bent op de hoogte van de maatschappelijke ontwikkelingen en de jeugdproblematiek.
 • Je hebt het vermogen om de behoefte van jongeren te vertalen naar projecten en activiteiten.
 • Je hebt een coachende en stimulerende houding in het werven en begeleiden van stagiaires en vrijwilligers.
 • Je bent 1 à 2 avonden in de week en eenmaal in de maand 2 avonden in het weekend inzetbaar.
 • Pré: je hebt ervaring met het opstellen van begrotingen, fondswerving en het aanvragen van subsidies.

Wat verwachten wij van jou?

 • Als allround jongerenwerker staat de ontwikkeling van de jongeren centraal. Je ontwikkelt een aanbod waarmee jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen en sluit daarbij aan bij de de talenten van jongeren zelf. Een belangrijk middel is daarbij poppodium Elektra.
 • Als allround jongerenwerker leg je contact met de jongeren op straat, op school, bij sportverenigingen. Je weet wat er bij de jongeren(groepen) speelt en benadert ze vanuit die omgeving.
 • Als allround jongerenwerker weet je waar er overlast plaatsvindt en door interventie- en interactie met de wijk zorg je voor een verbetering van het klimaat in de wijk. 
 • Voor de doelgroep ben jij het directe aanspreekpunt en geef je invulling aan de gevraagde inzet zoals het draaien van inloop.
 • Als allround jongerenwerker werk je nauw samen met bijvoorbeeld de gemeente, scholen, politie en sociaal team.

Wat bieden wij jou? Een dynamische jonge werkomgeving, waar je alle ruimte krijgt om je functie tot een succes te maken. Aanstelling per direct. In eerste instantie betreft dit een tijdelijk dienstverband met intentie tot verlenging van het contract voor onbepaalde tijd. Je krijgt uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, pensioen, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Interesse? Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature, stuur dan uiterlijk voor 14 december 2020 je CV met motivatie naar bestuur@sojs.nl t.a.v. Nathalie Verhoef (secretaris). Bij voldoende potentiële kandidaten wordt de vacature eerder gesloten. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jordi Melkert of Michael Groen op telefoonnummer 0184-414273.